Laatste nieuws

Corona

De Namaste Projects family heeft de coronaperikelen goed doorstaan. Alle bewoners zijn gevaccineerd, niemand is ziek geworden. In januari was Nepal weer in lockdown. Gelukkig is het huis voor een groot deel zelfvoorzienend. De moestuin en de boerderijdieren zijn een gouden greep...

Covid

Op Krishna’s zeer bescheiden wijze heeft hij aan het bestuur gevraagd of wij mogelijkheden zagen families te steunen, die direct getroffen waren door de corona pandemie.

Omdat dit een uitzonderlijke situatie is, heeft Namaste Projects aan haar donateurs toen een extra...

Veranderingen in het bestuur

In de vorige nieuwsbrief is Lucia Bakker, ons nieuwe bestuurslid voorgesteld. Begin november zijn daar Sjors en Lillian bijgekomen. Lucas onze penningmeester had enige tijd geleden aangegeven met zijn taken te willen stoppen. De overige bestuursleden...

Nieuwe bewoner bij de Namaste Projects Family!

Begin augustus 2020 is Binod Shresta in ons huis komen wonen. Hij is 10 jaar oud. Zijn moeder is geestelijk zeer in de war. Zijn vader is mentaal heel zwak. Hij begrijpt weinig, reageert traag op vragen en begrijpt ze vaak niet. Beide...

Het bestuur

Namaste Projects is al een tijd op zoek naar nieuwe jonge bestuursleden. Deze willen we graag goed inwerken, zodat ze t.z.t. onze taken kunnen overnemen. Onverhoopt is ons bestuur kleiner geworden door het overlijden van Peter Ojemann. Lucas Lusink, onze penningmeester,...

Peter, bestuurslid vanaf het prille begin, is niet meer bij ons. Wij missen hem als 
vriend en bestuurslid enorm. De afgelopen eerste Namaste Projects vergadering na zijn overlijden was een onwerkelijk samenzijn.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Namaste Projects:

twitter icon Volg ons op Twitter: @namasteprojects
facebook icon Volg ons op Facebook: Namaste Projects
rss icon RSS-feed nieuwsberichten

Aardbeving in Nepal

We zijn enorm geschrokken door de berichten uit Nepal. Ons kinderhuis staat in het gebied rond het epicentrum van de zware aardbeving van zaterdag 25 april j.l.

Update 27-04-2015: Foto's toegevoegd

Update 26-04-2015: Zie voor ons laatste nieuws: https://www.facebook.com/NamasteProjects

Vannacht hebben alle bewoners van Namaste Projects en alle buren buiten geslapen. Op een veldje en langs de snelweg. Er is geen water, geen elektriciteit en geen internet. Gelukkig is er nog voor bijna een maand voedsel in het huis.

Tussen 7.00 en 10.00 uur vanochtend hebben 52 naschokken plaatsgevonden. Vele huizen, alle tempels, de gehele infrastructuur,... zijn beschadigd.

In Namjung, het dorp dat Namaste Projects altijd ondersteunt, is 95% van de huizen beschadigd. Het huis van de ouders van Krishna ( beheerder van ons kinderhuis) in Namjung is door de aardbeving onbewoonbaar geworden. Bishnu, de broer van Krishna, is onderweg naar zijn ouders met hulpgoederen. Hij heeft onder meer een stuk zeildoek mee om beschutting voor ze te kunnen bouwen.

Namaste Projects en Krishna doen alle mogelijke moeite contact te houden . Hij houdt ons zo veel mogelijk op de hoogte van de noodsituatie.

Namaste Projects zal het huis weer bewoonbaar moeten maken en wil Namjung zo veel mogelijk helpen.

Alle giften zijn zeer welkom. Wanneer u een bijdrage wilt geven, graag onder vermelding van: aardbeving

NL81INGB0009265942 t.n.v. Namaste Projects

Voor meer nieuws bijv.:

http://www.volkskrant.nl/buitenland/zeker-71-doden-na-aardbeving-nepal~a...

http://nos.nl/artikel/2032487-nepal-in-beeld-voor-en-na-de-aardbeving.html

De grootte van de ravage is nog niet te overzien.

Het is nog te vroeg voor definitieve aantallen, maar naar het zich laat aanzien zijn zeker 1.900 mensen uit zeker vier verschillende landen om het leven gekomen. Dat aantal zal vermoedelijk in de komende dagen oplopen; reddingswerkers maken zich op voor een hoog dodental en enorm veel schade.

De aardbeving van 7.8 op de Schaal van Richter was ergste in Nepal in zeker tachtig jaar

De beving heeft ook in buurlanden voor dodelijke slachtoffers, gewonden en schade gezorgd. In Nepal zelf is onder meer het dichtbevolkte gebied rond hoofdstad Kathmandu getroffen. Een uur na de beving werden nog hevige naschokken gevoeld.

Epicentrum van de aardbeving:

http://nos.nl/artikel/2032503-grote-naschok-treft-aardbevingsgebied-nepa...

Het aardbevingsgebied in Nepal is opnieuw getroffen door een zware naschok. Mensen renden gillend de straat op en gebouwen in Kathmandu schudden heen en weer.

Gisteren waren er ook forse naschokken. De naschok van vanochtend was de zwaarste tot nu toe. Volgens de Amerikaanse geologische dienst had hij een kracht van 6,7 op de schaal van Richter.

Het is vrijwel zeker dat deze schok tot nieuwe schade heeft geleid. De schok was ook in de Indiase hoofdstad New Delhi te voelen. Er zijn nog geen berichten over nieuwe slachtoffers.

Op de bergflanken van de Himalaya veroorzaakte de naschok nieuwe lawines.

Foto's 27-04-2015


BijlageGrootte
Aardbeving in Nepal versie 03.pdf487.95 KB

ANBI

Namaste Projects heeft een officiële ANBI-status.
Giften gedaan aan goeddoelinstellingen zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Donateur worden

Word donateur en help ons bij het verbeteren van het leven van Nepalese kinderen!
Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Ook u kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de leefomstandigheden in Nepal.