Laatste nieuws

Corona

De Namaste Projects family heeft de coronaperikelen goed doorstaan. Alle bewoners zijn gevaccineerd, niemand is ziek geworden. In januari was Nepal weer in lockdown. Gelukkig is het huis voor een groot deel zelfvoorzienend. De moestuin en de boerderijdieren zijn een gouden greep...

Covid

Op Krishna’s zeer bescheiden wijze heeft hij aan het bestuur gevraagd of wij mogelijkheden zagen families te steunen, die direct getroffen waren door de corona pandemie.

Omdat dit een uitzonderlijke situatie is, heeft Namaste Projects aan haar donateurs toen een extra...

Veranderingen in het bestuur

In de vorige nieuwsbrief is Lucia Bakker, ons nieuwe bestuurslid voorgesteld. Begin november zijn daar Sjors en Lillian bijgekomen. Lucas onze penningmeester had enige tijd geleden aangegeven met zijn taken te willen stoppen. De overige bestuursleden...

Nieuwe bewoner bij de Namaste Projects Family!

Begin augustus 2020 is Binod Shresta in ons huis komen wonen. Hij is 10 jaar oud. Zijn moeder is geestelijk zeer in de war. Zijn vader is mentaal heel zwak. Hij begrijpt weinig, reageert traag op vragen en begrijpt ze vaak niet. Beide...

Het bestuur

Namaste Projects is al een tijd op zoek naar nieuwe jonge bestuursleden. Deze willen we graag goed inwerken, zodat ze t.z.t. onze taken kunnen overnemen. Onverhoopt is ons bestuur kleiner geworden door het overlijden van Peter Ojemann. Lucas Lusink, onze penningmeester,...

Peter, bestuurslid vanaf het prille begin, is niet meer bij ons. Wij missen hem als 
vriend en bestuurslid enorm. De afgelopen eerste Namaste Projects vergadering na zijn overlijden was een onwerkelijk samenzijn.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Namaste Projects:

twitter icon Volg ons op Twitter: @namasteprojects
facebook icon Volg ons op Facebook: Namaste Projects
rss icon RSS-feed nieuwsberichten

Bezoek kindertehuis 2014

Everest English School Deze zomer hebben wij het geluk gehad om een week lang te verblijven in het kindertehuis van Namaste Projects in Nepal. We zijn super blij, dat we dit hebben kunnen doen en we denken nog steeds vaak terug aan deze super leuke tijd.

 

We waren natuurlijk eerst wel een beetje zenuwachtig. We hadden niet echt een idee waar we zouden belanden en in een ver land zonder je ouders in de buurt was voor ons ook een compleet nieuwe ervaring. Na een avond spelletjes spelen, voelden we ons al helemaal thuis. We hadden het gevoel alsof we een onderdeel waren van een hele grote lieve familie! We hebben zelfs een Nepalese naam gekregen. Merle werd Maya en Marlies werd Monisha. Dat was namelijk makkelijker uit te spreken. Eigenlijk werden we vooral “auntie” genoemd.

Overdag moesten de kinderen natuurlijk gewoon naar school. Wij hebben hierdoor de kans gekregen om een hele week als stagiaire te werken op een Nepalese school. De kinderen gaan naar de Everest English School. De leerlingen krijgen hier les in het Engels. Het is ongelofelijk om te zien hoe kinderen van vijf al in twee talen kunnen schrijven en dat terwijl Nepalees ook nog eens een ander alfabet heeft dan het Engels! Het Engelse niveau van de kinderen is ook echt heel hoog. Zo spreekt Jyoti van 8 al heel erg goed Engels en begreep ze ons ook. Na school speelden we vaak spelletjes met Jyoti en Sukrin. De andere kinderen moesten huiswerk maken en zich voorbereiden op hun examen.

Na het eten ging iedereen naar buiten om gezellig met z’n allen de afwas te doen. Deze was natuurlijk enorm groot, maar vele handen maakten licht werk. Na het afwassen hadden ook de andere kinderen tijd om gezellig spelletjes te doen tot we naar bed gingen. We moeten toegeven, dat we daar aan het einde van de dag ook echt wel aan toe waren. Iedere ochtend stond Jyoti nieuwsgierig door een spleetje van onze deur te gluren om te kijken of we al klaar waren om ons vervolgens mee te nemen naar de keuken om gezellig met elkaar te ontbijten.

Door ons verblijf in Nepal zijn we een aantal dingen veel meer gaan waarderen. We beseffen hoe goed ons leven hier in Nederland is en dat we echt niet mogen klagen. We willen allebei zeker nog een keer terug naar Nepal om weer gezellig bij elkaar te zijn! We zijn enorm dankbaar, dat we de gelegenheid hebben gekregen om in het kinderhuis van Namaste Projects te verblijven. Er gaat geen dag voorbij, dat we niet even aan de mooie tijden daar denken en iedere avond kijken we naar de leuke en mooie tekeningen, die we hebben gekregen bij ons vertrek.

  • Merle en Marlies

ANBI

Namaste Projects heeft een officiële ANBI-status.
Giften gedaan aan goeddoelinstellingen zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Donateur worden

Word donateur en help ons bij het verbeteren van het leven van Nepalese kinderen!
Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Ook u kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de leefomstandigheden in Nepal.