Laatste nieuws

Corona

De Namaste Projects family heeft de coronaperikelen goed doorstaan. Alle bewoners zijn gevaccineerd, niemand is ziek geworden. In januari was Nepal weer in lockdown. Gelukkig is het huis voor een groot deel zelfvoorzienend. De moestuin en de boerderijdieren zijn een gouden greep...

Covid

Op Krishna’s zeer bescheiden wijze heeft hij aan het bestuur gevraagd of wij mogelijkheden zagen families te steunen, die direct getroffen waren door de corona pandemie.

Omdat dit een uitzonderlijke situatie is, heeft Namaste Projects aan haar donateurs toen een extra...

Veranderingen in het bestuur

In de vorige nieuwsbrief is Lucia Bakker, ons nieuwe bestuurslid voorgesteld. Begin november zijn daar Sjors en Lillian bijgekomen. Lucas onze penningmeester had enige tijd geleden aangegeven met zijn taken te willen stoppen. De overige bestuursleden...

Nieuwe bewoner bij de Namaste Projects Family!

Begin augustus 2020 is Binod Shresta in ons huis komen wonen. Hij is 10 jaar oud. Zijn moeder is geestelijk zeer in de war. Zijn vader is mentaal heel zwak. Hij begrijpt weinig, reageert traag op vragen en begrijpt ze vaak niet. Beide...

Het bestuur

Namaste Projects is al een tijd op zoek naar nieuwe jonge bestuursleden. Deze willen we graag goed inwerken, zodat ze t.z.t. onze taken kunnen overnemen. Onverhoopt is ons bestuur kleiner geworden door het overlijden van Peter Ojemann. Lucas Lusink, onze penningmeester,...

Peter, bestuurslid vanaf het prille begin, is niet meer bij ons. Wij missen hem als 
vriend en bestuurslid enorm. De afgelopen eerste Namaste Projects vergadering na zijn overlijden was een onwerkelijk samenzijn.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Namaste Projects:

twitter icon Volg ons op Twitter: @namasteprojects
facebook icon Volg ons op Facebook: Namaste Projects
rss icon RSS-feed nieuwsberichten

Garima 18 jaar

Garima is onlangs achttien jaar geworden. Zij was één van de eerste kinderen, die in ons huis kwam wonen. Garima heeft 10 jaar deel uitgemaakt van de Namaste Projects familie in Bhaktapur. Volgens de Nepalese wet mag een kind na het achttiende jaar niet meer in een kinderhuis wonen.

Garima is door haar zus opgehaald en naar haar moeder in Namjung gebracht. Daar zal ze de laatste twee jaar van haar middelbare school afmaken. Namaste Projects neemt de kosten van het onderwijs voor haar rekening. Ze wil graag naast haar schoolopleiding een naaicursus volgen en vrijwilligerswerk doen.

Krishna, Susila en alle kinderen vonden het een moeilijk afscheid. De bestuursleden hebben op de dag van vertrek telefonisch contact gehad met Garima. In goed Engels kon ze verwoorden, hoe ze haar periode in het huis heeft ervaren en wat haar toekomstplannen zijn.

Gelukkig zal Namaste Projects haar niet uit het oog verliezen. Mede doordat ze in het dorp van de ouders van Krishna gaat wonen. Wanneer iemand van Namaste Projects in Namjung is, zal ze bezocht worden. We zullen Garima blijven volgen en steunen.


Op de groepsfoto zit Garima links op de voorste rij.


Garima wordt opgehaald door haar zus.

ANBI

Namaste Projects heeft een officiële ANBI-status.
Giften gedaan aan goeddoelinstellingen zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Donateur worden

Word donateur en help ons bij het verbeteren van het leven van Nepalese kinderen!
Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Ook u kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de leefomstandigheden in Nepal.