Volledige versie: http://youtu.be/m-feAmSu0S4

Stichting Namaste Projects

Algemene gegevens

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel voor Noordwest-Holland onder nummer 34248580.
RSIN/fiscaal nummer: 815868960
Bankrekening: NL81INGB0009265942

Adres en contact

1e Helmersstraat 247 (1 hoog)
1054 DX Amsterdam
E-mail: namasteprojects@gmail.com

Bestuurders

Voorzitter
Herman Vette

Vice-voorzitter
Ron Wilson

Secretaris
Peter Ojemann

Penningmeester
Lucas Lusink

Bestuurslid
Sylvia Berkhoff

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Namaste Projects:

twitter icon Volg ons op Twitter: @namasteprojects
facebook icon Volg ons op Facebook: Namaste Projects
rss icon RSS-feed nieuwsberichten
Stichting Namaste Projects geeft kansarme kinderen de mogelijkheid een betere toekomst te creëren. Naast het kinderhuis ontwikkelt Namaste Projects projecten op het gebied van sanitaire voorzieningen en verstrekt microkredieten aan vrouwen. Verder biedt Namaste Projects de minst draagkrachtigen in Namjung, waar al deze projecten lopen, de mogelijkheid onderwijs te volgen.

Grensblokkade ‘is erger dan de aardbeving van april’

Nepal heeft een periode van vele aardbevingen achter de rug. Onlangs was er weer een schok te voelen met een kracht van 5.5 op de schaal van Richter. Het land is bezig met de wederopbouw. Het wordt de veerkrachtige Nepalezen wel erg moeilijk gemaakt. De politieke situatie verslechtert voortdurend. De problemen aan de grens met India zijn hebben een zeer negatieve werking op de gehele economie.

Nieuwsbrief 11-2015

Er is de afgelopen periode veel gebeurd in Nepal en het kinderhuis. De politieke situatie blijft onrustig.

Er is bijna geen benzine en helemaal geen gas om op te koken te koop. Iedereen maakt buiten vuurtjes van hout. De bossen worden gekapt. Het hout wordt steeds schaarser. Restaurants zijn gesloten, omdat er niet gekookt kan worden. Alle prijzen stijgen enorm.

Benefietconcert op 17 mei 2015 in de Trinitatiskapel in Dordrecht

DORDRECHT - “Wat een geweldige sfeer en wát een lieve mensen. In mijn stoutste dromen had ik niet durven dromen dat er binnen 3 weken al meer dan € 37.000,- opgebracht zou zijn. Er zijn nog meer toezeggingen en acties dus we gaan echt richting de € 40.000,- .” Aldus Willy Schuurman initiatiefneemster van het Benefietconcert.Benefietconcert en veiling op 17 mei in Dordrecht

"In de Dordste Trinitatiskapel wordt een benefietconcert gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Muzikanten als Hans Visser, Eefje Mesker, Corine Toubol, Maarten Teekens en Emma Thwaite zullen optreden om zo veel mogelijk geld op te halen. Alles voor het kinderhuis en de bewoners van het dorp Namjung."

Op 17 mei gaan de deuren van de Trinitatiskapel open om 14.00 uur, aanvang van het concert is om 15.00 uur. Na afloop is er een veiling, en er is een kraam van Namaste Projects met cadeau artikelen.

Lees verder: Zondagmiddag 17 mei Benefietconcert in Trinitatiskapel t.b.v. slachtoffers aardbeving Nepal (Dordrecht.net)

Aardbeving in Nepal

We zijn enorm geschrokken door de berichten uit Nepal. Ons kinderhuis staat in het gebied rond het epicentrum van de zware aardbeving van zaterdag 25 april j.l.

Update 27-04-2015: Foto's toegevoegd

Update 26-04-2015: Zie voor ons laatste nieuws: https://www.facebook.com/NamasteProjects

Vannacht hebben alle bewoners van Namaste Projects en alle buren buiten geslapen. Op een veldje en langs de snelweg. Er is geen water, geen elektriciteit en geen internet. Gelukkig is er nog voor bijna een maand voedsel in het huis.

Tussen 7.00 en 10.00 uur vanochtend hebben 52 naschokken plaatsgevonden. Vele huizen, alle tempels, de gehele infrastructuur,... zijn beschadigd.

Garima 18 jaar

Garima is onlangs achttien jaar geworden. Zij was één van de eerste kinderen, die in ons huis kwam wonen. Garima heeft 10 jaar deel uitgemaakt van de Namaste Projects familie in Bhaktapur. Volgens de Nepalese wet mag een kind na het achttiende jaar niet meer in een kinderhuis wonen.

Bezoek kindertehuis 2014

Everest English School Deze zomer hebben wij het geluk gehad om een week lang te verblijven in het kindertehuis van Namaste Projects in Nepal. We zijn super blij, dat we dit hebben kunnen doen en we denken nog steeds vaak terug aan deze super leuke tijd.

 

Nieuwsbrief 06-2014

In deze nieuwsbrief vindt u informatie laatste nieuwtjes van Namaste Projects: een nieuwe baby, Ravi genezen en de ontwikkelingen omtrent Akriti en Dil.

 

 

 

ANBI

Namaste Projects heeft een officiële ANBI-status.
Giften gedaan aan goeddoelinstellingen zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Donateur worden

Word donateur en help ons bij het verbeteren van het leven van Nepalese kinderen!
Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Ook u kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de leefomstandigheden in Nepal.