Laatste nieuws

Inhoud:

 • Het nieuwe huis
 • De sfeer
 • De tuin
 • Het huis
 • De plannen
 • Nog meer plannen
 • De kinderen

 

Inhoud:

 • Ravi
 • Susila
 • Het oude en het nieuwe huis
 • Nieuwe school
 • Kusol
 • AVG en Privacyverklaring

 

In het weekend van de verhuizing heeft Kirpa ons huis verlaten. Eén van onze eerste kinderen!

Ook zij is achttien geworden en moet van de...

Het is zover! Wat een spannende tijd. De Namaste Family heeft Bhaktapur verlaten.
Alle betrokkenen hielpen met inpakken. De spullen werden in rijstzakken en dozen gestopt. Het hele huis werd overhoop gehaald. Er was haast bij. In het weekend van 15 april werd er verhuisd.

Er waren...

In het gezellige Brabantse basiliek stadje Oudenbosch werd in de maand januari, tijdens een POP-UP Galerie, actie ondernomen voor Namaste Projects.

Zestien kunstwerken van zestien verschillende kunstenaars werden verkocht en de opbrengst was volledig voor Namaste Projects. Daarnaast was...

Nog even en het is april. Dan is de verhuizing gepland, want het nieuwe schooljaar gaat starten. Er wordt heel hard gewerkt om het huis zo ver mogelijk af te krijgen. Een heel drukke periode van plannen, inkopen, afspraken maken, eten koken voor alle arbeiders enz. Het dak zit er op. Dakpannen...

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Namaste Projects:

twitter icon Volg ons op Twitter: @namasteprojects
facebook icon Volg ons op Facebook: Namaste Projects
rss icon RSS-feed nieuwsberichten

Journaal Nieuwbouw

De verhuizing

Het is zover! Wat een spannende tijd. De Namaste Family heeft Bhaktapur verlaten.
Alle betrokkenen hielpen met inpakken. De spullen werden in rijstzakken en dozen gestopt. Het hele huis werd overhoop gehaald. Er was haast bij. In het weekend van 15 april werd er verhuisd.

Er waren vrachtwagens gehuurd voor de verhuizing. Om een of andere reden mochten de vrachtwagens pas ’s avonds om 20.00 uur gaan rijden. De hele nacht doorrijden om vroeg in de ochtend bij het huis aan te komen en uit te laden.

Update 23-02-2018

Nog even en het is april. Dan is de verhuizing gepland, want het nieuwe schooljaar gaat starten. Er wordt heel hard gewerkt om het huis zo ver mogelijk af te krijgen. Een heel drukke periode van plannen, inkopen, afspraken maken, eten koken voor alle arbeiders enz. Het dak zit er op. Dakpannen worden gelegd. De badkamers en de keuken worden betegeld en ingericht. Het is nauwelijks bij te houden hoeveel er gebeurt.

Robi geeft tijdens alle werkzaamheden huiswerkbegeleiding aan kinderen uit de buurt.

Update 08-12-2017

De nieuwbouw van ons kinderhuis verloopt zeer voorspoedig. Er wordt een start gemaakt met de laatste verdieping. Nog enkele ruimtes worden gebouwd: o.a. een keuken, een eetkamer en een voorraadkamer. Krishna en Susila zijn met ideeën gekomen betreffende het ontwerp. Daarin hadden zij een weloverwogen plan gemaakt voor de bovenste verdieping. Koken en eten in ruimtes grenzend aan het dakterras, dat geeft voordelen. Het is daar lichter, je kunt ook buiten eten en bijvoorbeeld de mais kan in de zon te drogen worden gehangen. De buiten- en de binnenmuren wordt afgesmeerd en krijgen een kleurtje.

Update 23-09-2017

De bouw vordert gestaag. Krishna regelt alles! Hij heeft o.a. voor goede kwaliteit houten kozijnen gezorgd. Hij let op de kwaliteit van de materialen en op de prijzen! De werknemers worden voorzien van maaltijden en drinken. Ze zijn nu bezig met de eerste verdieping. Kijk maar goed naar de foto's, dan kun je ontdekken hoe een goed huis in Nepal wordt gebouwd.
Start bouw eigen kinderhuis

We zijn gestart met het bouwen van ons eigen kinderhuis. Wie op Facebook zit, heeft al foto’s kunnen zien.

Als eerste stap zijn er bomen weggehaald. Daarna is er een gleuf gegraven voor de waterleiding. De waterput is gegraven en de fundering is gemaakt.

Het gaat in een vlot tempo. Krishna heeft vlakbij een kamer gehuurd. Daardoor is hij in staat aanwezig te zijn bij de bouw, afspraken te maken en de werkzaamheden te controleren.
Er moet, voor het nieuwe schooljaar in april start, in gewoond kunnen worden. Kinderen mogen namelijk niet midden in een schooljaar van school veranderen. De inschrijving en de verhuizing moeten voor die tijd rond zijn.

We houden u op de hoogte van de “groei” van ons huis.

ANBI

Namaste Projects heeft een officiële ANBI-status.
Giften gedaan aan goeddoelinstellingen zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Donateur worden

Word donateur en help ons bij het verbeteren van het leven van Nepalese kinderen!
Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Ook u kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de leefomstandigheden in Nepal.