Ondersteuning van kinderen in Nepal

Stichting Namaste Projects helpt kansarme kinderen in Nepal. Dit doet zij onder meer door een kinderhuis en diverse andere projecten.
 
Kinderhuis

Nieuwbouw kinderhuis

In mei 2011 heeft Namaste Projects een stuk grond kunnen kopen buiten de Kathmanduvallei. Op deze lokatie bouwen we ons nieuwe kinderhuis.
Nieuwbouw

Help ons en word donateur!

Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Word donateur en steun ons kinderhuis en andere projecten in Nepal.
 
Donateur

Laatste nieuws

Inhoud:

 • Het nieuwe huis
 • De sfeer
 • De tuin
 • Het huis
 • De plannen
 • Nog meer plannen
 • De kinderen

 

Inhoud:

 • Ravi
 • Susila
 • Het oude en het nieuwe huis
 • Nieuwe school
 • Kusol
 • AVG en Privacyverklaring

 

In het weekend van de verhuizing heeft Kirpa ons huis verlaten. Eén van onze eerste kinderen!

Ook zij is achttien geworden en moet van de...

Het is zover! Wat een spannende tijd. De Namaste Family heeft Bhaktapur verlaten.
Alle betrokkenen hielpen met inpakken. De spullen werden in rijstzakken en dozen gestopt. Het hele huis werd overhoop gehaald. Er was haast bij. In het weekend van 15 april werd er verhuisd.

Er waren...

In het gezellige Brabantse basiliek stadje Oudenbosch werd in de maand januari, tijdens een POP-UP Galerie, actie ondernomen voor Namaste Projects.

Zestien kunstwerken van zestien verschillende kunstenaars werden verkocht en de opbrengst was volledig voor Namaste Projects. Daarnaast was...

Nog even en het is april. Dan is de verhuizing gepland, want het nieuwe schooljaar gaat starten. Er wordt heel hard gewerkt om het huis zo ver mogelijk af te krijgen. Een heel drukke periode van plannen, inkopen, afspraken maken, eten koken voor alle arbeiders enz. Het dak zit er op. Dakpannen...

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Namaste Projects:

twitter icon Volg ons op Twitter: @namasteprojects
facebook icon Volg ons op Facebook: Namaste Projects
rss icon RSS-feed nieuwsberichten

Namaste Projects heeft het tweede lustrum als stichting

Namaste Projects heeft het tweede lustrum als stichting,  op zaterdag 19 november groots gevierd in het Nepalese restaurant , “Mount Everest “ in Amsterdam Noord, omringd door een groot deel van onze donateurs, belangstellenden en anderen. Het restaurant zat tjokvol.

Om 19:30 uur opende voorzitter Herman Vette de avond waarin hij terugblikte op de afgelopen tien jaar en  een aantal projecten de revue passeerden.

Na deze opening kwam Maud aan het woord die een warm en enthousiast verhaal hield over haar verblijf in het kinderhuis van december 2015 tot en met februari 2016, met haar vriendin Loet, die helaas op deze avond ontbrak. Haar verhaal werd ondersteund door indrukwekkende foto’s die een mooie weergave van haar ervaringen vormden. Opvallend in haar presentatie was de bevlogenheid en de gastvrijheid die ze hebben ervaren in ons kinderhuis. Ze nam meerdere malen de woorden, “het voelde als een familie “ iedereen kan tot zijn recht komen” en ook de manier van leiding geven van Krishna en zijn staf, werden meerdere keren genoemd. 

Na deze sympathieke presentatie werd het woord genomen door Berend Jan, die bijna een half jaar in Nepal heeft vertoefd, waarvan ook enkele maanden in ons kinderhuis. Hij verwoordde vooral zijn verwondering over het dagelijkse leven van de Nepalezen. Daarnaast vertelde hij over de moeilijke periode die de Nepalezen doormaakten door de boycot van buurland India, waardoor een tekort aan van alles ontstond en Krishna uiteindelijk op hout, op een buitenplaatsje bij het kinderhuis, moest koken. Berend Jan was onder de indruk van de veerkracht van de Nepali, zowel van jong als van oud. Ook het huwelijk van Dhurga passeerde in zijn verhaal de revue. Tijdens dit verhaal werd er gesmuld  van de geserveerde voorafjes. 

Na deze presentatie nam Herman Vette opnieuw het woord waarin hij opriep om stenen te kopen voor ons te bouwen kinderhuis, via onze pagina op de site van Pif, www.pifworld.com/nl/projects/3Id46q0rzrA/nieuwbouw-kinderhuis/about , om voldoende bouwbudget te verwerven. Na deze uitleg werd er gesmuld van het hoofdgerecht. De sfeer was de gehele avond uitermate gemoedelijk. Trudi verkocht kaarten van haar gemaakte schilderijen voor het goede doel. Rond half elf liep deze mooie activiteit van Namaste Projects ten einde. Alle aanwezigen kregen een olielampje van aardewerk mee als herinnering . 

We kijken zeer enthousiast en tevreden terug op deze bijzondere avond. Ondertussen groeide het bedrag van de verkochte stenen langzaam maar zeker. De hoop en verwachting is, dat er dankzij netwerken nog vele stenen verkocht gaan worden, waardoor de bouw van ons droomhuis in december 2017 kan beginnen. We zijn de Nepalese eigenaar en zijn familie Tamang veel dank verschuldigd. Mede dankzij hun inzet is deze avond tot een groot succes geworden.

Peter Ojemann

secretaris

ANBI

Namaste Projects heeft een officiële ANBI-status.
Giften gedaan aan goeddoelinstellingen zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Donateur worden

Word donateur en help ons bij het verbeteren van het leven van Nepalese kinderen!
Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Ook u kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de leefomstandigheden in Nepal.