Ondersteuning van kinderen in Nepal

Stichting Namaste Projects helpt kansarme kinderen in Nepal. Dit doet zij onder meer door een kinderhuis en diverse andere projecten.
 
Kinderhuis

Nieuwbouw kinderhuis

In mei 2011 heeft Namaste Projects een stuk grond kunnen kopen buiten de Kathmanduvallei. Op deze lokatie bouwen we ons nieuwe kinderhuis.
Nieuwbouw

Help ons en word donateur!

Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Word donateur en steun ons kinderhuis en andere projecten in Nepal.
 
Donateur

Laatste nieuws

Inhoud:

 • Het nieuwe huis
 • De sfeer
 • De tuin
 • Het huis
 • De plannen
 • Nog meer plannen
 • De kinderen

 

Inhoud:

 • Ravi
 • Susila
 • Het oude en het nieuwe huis
 • Nieuwe school
 • Kusol
 • AVG en Privacyverklaring

 

In het weekend van de verhuizing heeft Kirpa ons huis verlaten. Eén van onze eerste kinderen!

Ook zij is achttien geworden en moet van de...

Het is zover! Wat een spannende tijd. De Namaste Family heeft Bhaktapur verlaten.
Alle betrokkenen hielpen met inpakken. De spullen werden in rijstzakken en dozen gestopt. Het hele huis werd overhoop gehaald. Er was haast bij. In het weekend van 15 april werd er verhuisd.

Er waren...

In het gezellige Brabantse basiliek stadje Oudenbosch werd in de maand januari, tijdens een POP-UP Galerie, actie ondernomen voor Namaste Projects.

Zestien kunstwerken van zestien verschillende kunstenaars werden verkocht en de opbrengst was volledig voor Namaste Projects. Daarnaast was...

Nog even en het is april. Dan is de verhuizing gepland, want het nieuwe schooljaar gaat starten. Er wordt heel hard gewerkt om het huis zo ver mogelijk af te krijgen. Een heel drukke periode van plannen, inkopen, afspraken maken, eten koken voor alle arbeiders enz. Het dak zit er op. Dakpannen...

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Namaste Projects:

twitter icon Volg ons op Twitter: @namasteprojects
facebook icon Volg ons op Facebook: Namaste Projects
rss icon RSS-feed nieuwsberichten

Nieuws

Grensblokkade ‘is erger dan de aardbeving van april’

Nepal heeft een periode van vele aardbevingen achter de rug. Onlangs was er weer een schok te voelen met een kracht van 5.5 op de schaal van Richter. Het land is bezig met de wederopbouw. Het wordt de veerkrachtige Nepalezen wel erg moeilijk gemaakt. De politieke situatie verslechtert voortdurend. De problemen aan de grens met India zijn hebben een zeer negatieve werking op de gehele economie.

Nieuwsbrief 11-2015

Er is de afgelopen periode veel gebeurd in Nepal en het kinderhuis. De politieke situatie blijft onrustig.

Er is bijna geen benzine en helemaal geen gas om op te koken te koop. Iedereen maakt buiten vuurtjes van hout. De bossen worden gekapt. Het hout wordt steeds schaarser. Restaurants zijn gesloten, omdat er niet gekookt kan worden. Alle prijzen stijgen enorm.

Benefietconcert op 17 mei 2015 in de Trinitatiskapel in Dordrecht

DORDRECHT - “Wat een geweldige sfeer en wát een lieve mensen. In mijn stoutste dromen had ik niet durven dromen dat er binnen 3 weken al meer dan € 37.000,- opgebracht zou zijn. Er zijn nog meer toezeggingen en acties dus we gaan echt richting de € 40.000,- .” Aldus Willy Schuurman initiatiefneemster van het Benefietconcert.Benefietconcert en veiling op 17 mei in Dordrecht

"In de Dordste Trinitatiskapel wordt een benefietconcert gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Muzikanten als Hans Visser, Eefje Mesker, Corine Toubol, Maarten Teekens en Emma Thwaite zullen optreden om zo veel mogelijk geld op te halen. Alles voor het kinderhuis en de bewoners van het dorp Namjung."

Op 17 mei gaan de deuren van de Trinitatiskapel open om 14.00 uur, aanvang van het concert is om 15.00 uur. Na afloop is er een veiling, en er is een kraam van Namaste Projects met cadeau artikelen.

Lees verder: Zondagmiddag 17 mei Benefietconcert in Trinitatiskapel t.b.v. slachtoffers aardbeving Nepal (Dordrecht.net)

Aardbeving in Nepal

We zijn enorm geschrokken door de berichten uit Nepal. Ons kinderhuis staat in het gebied rond het epicentrum van de zware aardbeving van zaterdag 25 april j.l.

Update 27-04-2015: Foto's toegevoegd

Update 26-04-2015: Zie voor ons laatste nieuws: https://www.facebook.com/NamasteProjects

Vannacht hebben alle bewoners van Namaste Projects en alle buren buiten geslapen. Op een veldje en langs de snelweg. Er is geen water, geen elektriciteit en geen internet. Gelukkig is er nog voor bijna een maand voedsel in het huis.

Tussen 7.00 en 10.00 uur vanochtend hebben 52 naschokken plaatsgevonden. Vele huizen, alle tempels, de gehele infrastructuur,... zijn beschadigd.

Garima 18 jaar

Garima is onlangs achttien jaar geworden. Zij was één van de eerste kinderen, die in ons huis kwam wonen. Garima heeft 10 jaar deel uitgemaakt van de Namaste Projects familie in Bhaktapur. Volgens de Nepalese wet mag een kind na het achttiende jaar niet meer in een kinderhuis wonen.

Bezoek kindertehuis 2014

Everest English School Deze zomer hebben wij het geluk gehad om een week lang te verblijven in het kindertehuis van Namaste Projects in Nepal. We zijn super blij, dat we dit hebben kunnen doen en we denken nog steeds vaak terug aan deze super leuke tijd.

 

Nieuwsbrief 06-2014

In deze nieuwsbrief vindt u informatie laatste nieuwtjes van Namaste Projects: een nieuwe baby, Ravi genezen en de ontwikkelingen omtrent Akriti en Dil.

 

 

 

Namaste Projects opnieuw ANBI goedgekeurd

ANBI-logoStichting Namaste Projects is opnieuw als ANBI instelling erkend. Hierdoor kunt u uw gift aan Namaste Projects van uw belastbare inkomen aftrekken.

Brochure Kinderhuis Namaste Projects

Brochure Namaste Projects Onze nieuwe brochure van het kinderhuis is klaar! Het is een prachtige brochure geworden waarin uitgebreid beschreven wordt wat, waarom en hoe we het project realiseren.

Lees verder: Namaste Projects Brochure Kinderhuis (pdf, 2,3MB)

ANBI

Namaste Projects heeft een officiële ANBI-status.
Giften gedaan aan goeddoelinstellingen zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Donateur worden

Word donateur en help ons bij het verbeteren van het leven van Nepalese kinderen!
Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Ook u kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de leefomstandigheden in Nepal.