Laatste nieuws

Corona

De Namaste Projects family heeft de coronaperikelen goed doorstaan. Alle bewoners zijn gevaccineerd, niemand is ziek geworden. In januari was Nepal weer in lockdown. Gelukkig is het huis voor een groot deel zelfvoorzienend. De moestuin en de boerderijdieren zijn een gouden greep...

Covid

Op Krishna’s zeer bescheiden wijze heeft hij aan het bestuur gevraagd of wij mogelijkheden zagen families te steunen, die direct getroffen waren door de corona pandemie.

Omdat dit een uitzonderlijke situatie is, heeft Namaste Projects aan haar donateurs toen een extra...

Veranderingen in het bestuur

In de vorige nieuwsbrief is Lucia Bakker, ons nieuwe bestuurslid voorgesteld. Begin november zijn daar Sjors en Lillian bijgekomen. Lucas onze penningmeester had enige tijd geleden aangegeven met zijn taken te willen stoppen. De overige bestuursleden...

Nieuwe bewoner bij de Namaste Projects Family!

Begin augustus 2020 is Binod Shresta in ons huis komen wonen. Hij is 10 jaar oud. Zijn moeder is geestelijk zeer in de war. Zijn vader is mentaal heel zwak. Hij begrijpt weinig, reageert traag op vragen en begrijpt ze vaak niet. Beide...

Het bestuur

Namaste Projects is al een tijd op zoek naar nieuwe jonge bestuursleden. Deze willen we graag goed inwerken, zodat ze t.z.t. onze taken kunnen overnemen. Onverhoopt is ons bestuur kleiner geworden door het overlijden van Peter Ojemann. Lucas Lusink, onze penningmeester,...

Peter, bestuurslid vanaf het prille begin, is niet meer bij ons. Wij missen hem als 
vriend en bestuurslid enorm. De afgelopen eerste Namaste Projects vergadering na zijn overlijden was een onwerkelijk samenzijn.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Namaste Projects:

twitter icon Volg ons op Twitter: @namasteprojects
facebook icon Volg ons op Facebook: Namaste Projects
rss icon RSS-feed nieuwsberichten

Nieuwsbrief 12-2013

In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de kerstoproep van Lucia Bakker, een oproep voor mail-adressen, de kerstgratificatie-actie van Jaimie Boekhout, de vernissage van Rien Meijerink en de ziekenkamer in het kinderhuis.

Kerstoproep van Lucia Bakker


Lucia Bakker een achternicht van Herman Vette (bestuurslid) heeft aan haar vrienden, bekenden en familieleden een kerstmail gestuurd (zie onderstaand mailbericht) . Daarin heeft ze haar kerstlicht laten schijnen op ons project en een oproep gedaan voor sponsoring aan Namaste Projects.

Lieve mensen,
 
De kerstdagen staan voor de deur en voor mij betekent dat onder andere dat wij in deze donkere dagen zelf voor het licht moeten zorgen. Graag zou ik via deze mail mijn lichtje willen laten schijnen op een mooi project en deze onder jullie aandacht brengen.
 
Zoals de meesten van jullie weten, ben ik in 2006 voor het eerst naar Nepal geweest om daar in het kinderhuis van Namaste Projects mijn steentje bij te dragen. In 2012 ben ik er naar teruggekeerd om de grote Namaste familie weer te ontmoeten. De leiding en alle kinderen noem ik een familie omdat zij allemaal op een warme, liefdevolle en respectvolle manier met elkaar omgaan. De openheid, die bovendien kenmerkend voor hen is, zorgde ervoor dat ik me al snel onderdeel voelde van deze familie. Daarom draag ik Namaste Projects een heel warm hart toe.  
 
Door mijn laatste bezoek aan het kinderhuis heb ik van dichtbij gezien welke verschillen en overeenkomsten er waren met 6 jaar geleden. Het fijne familiegevoel, het grote verantwoordelijkheidsgevoel en de ijver van de kinderen, het reilen en zeilen in en om het huis dat als een goed geoliede machine loopt, de gezellige spelletjesavonden bij kaarslicht, de dansavonden, het buitenspelen… Dat zijn allemaal dingen die onveranderd zijn gebleven.
 
De samenstelling van de Namaste familie is wel veranderd. Een kindje heeft het kinderhuis uit vrije wil verlaten; er zijn 4 nieuwe kinderen bijgekomen en de leiding is uitgebreid met 3 nieuwe leden. Daarnaast zijn er ook nog 2 trouwe viervoeters bijgekomen. Twee hondjes die, net als de kinderen, een veel beter leven hebben gekregen dankzij Namaste Projects. De plaatselijke buurtschool hebben de kinderen verruild voor een school waar het onderwijs veel beter is. De kosten mogen dan wel hoger zijn, de resultaten zijn er ook naar. Ik kon dat goed merken aan de grote vooruitgang die iedereen had gemaakt wat betreft hun Engelse taalvaardigheid. Ik kon eindelijk niet alleen op een non-verbale manier met ze communiceren, maar ook echt gesprekken met ze voeren. En dat was erg leuk, want op deze manier kreeg ik veel beter zicht op hun belevingswereld.  
 
Naast deze positieve veranderingen, was ik ook getuige van veel negatieve ontwikkelingen waar het kinderhuis mee te maken heeft. Zo waren er ten opzichte van 2006 veel meer stroomuitvallen. Soms zelfs zo erg dat er alleen maar enkele uren per dag/nacht stroom was. Van deze stroomuitvallen heeft vooral de Kathmandu- vallei last, een deel van Nepal waar momenteel het kinderhuis van Namaste Projects is gevestigd. De Kathmandu- vallei heeft ook een groot probleem met de watervoorziening. Er is steeds meer schaarste als het gaat om voldoende (schoon) water. De luchtvervuiling in de Kathmandu- vallei is ook aanzienlijk toegenomen. Tijdens mijn verblijf kon ik dit duidelijk merken doordat ik veel last had van mijn luchtwegen. Naast deze ontwikkelingen zijn de prijzen van voedsel, andere levensmiddelen en benzine duurder geworden. Al met al zorgt dit ervoor dat het dagelijks leven zwaarder en duurder is.  
 
Om het hoofd te bieden tegen al deze ontwikkelingen is Namaste Projects begonnen met een mooi nieuw project, dat ze het liefste zo snel mogelijk zouden willen verwezenlijken. Ze hebben namelijk in Gorkha (een district van Nepal waar veel leden van de Namaste familie vandaan komen) een stuk land gekocht waar ze heel graag een nieuw kinderhuis op willen bouwen. Dit huis zal zoveel als mogelijk zelfvoorzienend zijn. Een mooi initiatief dat inspeelt op de noden en behoeften van het Nepalese leven. Naast dit nieuwbouwproject verstrekt Namaste Projects ook nog microkredieten en financieren zij een sanitair project in Namjung.
 
Mocht je door mijn verhaal enthousiast zijn geworden en zou je meer willen weten over Namaste Projects, bezoek dan hun website: http://www.namasteprojects.nl/. En draag je Namaste Projects, net als ik, een warm hart toe, dan kun je alle informatie over donatie/sponsoring op bovenstaande website vinden.  
 
Voor de kerstdagen wens ik jullie allemaal heel veel licht toe!

Oproep mail-adressen


Door een reparatie aan onze computer, zijn wij alle mail-adressen kwijt. Wanneer u via de mail van Namaste –Projects o.a. de laatste nieuwtjes en het jaarverslag wilt blijven ontvangen, vragen wij u uw mail-adres naar namasteprojects@gmail.com te mailen.

Kerstgratificatie


Jaimie Boekhout, de zus van Jilly Boekhout die samen met Amy een reis naar Nepal hebben gemaakt en het kinderhuis hebben bezocht, heeft Namaste Projects bij haar werk ( Service Center Psychologisch Advies Meurs ) als goed doel voorgedragen. Collega’s kunnen elk jaar een goed doel inzenden, waaruit er een wordt gekozen. In 2013 is dat Namaste Projects geworden. Deze actie heeft 735 euro opgebracht.

Vernissage


Rien Meijerink heeft wederom bij het PBLQ HEC in Den Haag een vernissage van zijn laatste werken t.b.v. Namaste Projects georganiseerd. Er zijn vier schilderijen van hem en één van Ita Meijerink verkocht.

Ziekenkamer


De overheid heeft het kinderhuis verplicht een ziekenkamer in te richten. Krishna heeft daarvoor de opslagruimte leeggehaald. Er zou ook een speciale kamer ingericht moeten worden, om een psychiater een ruimte te bieden alle kinderen jaarlijks te spreken. Dit idee is door de overheid niet verder uitgewerkt.

ANBI

Namaste Projects heeft een officiële ANBI-status.
Giften gedaan aan goeddoelinstellingen zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Donateur worden

Word donateur en help ons bij het verbeteren van het leven van Nepalese kinderen!
Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Ook u kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de leefomstandigheden in Nepal.