Laatste nieuws

Inhoud:

 • Het nieuwe huis
 • De sfeer
 • De tuin
 • Het huis
 • De plannen
 • Nog meer plannen
 • De kinderen

 

Inhoud:

 • Ravi
 • Susila
 • Het oude en het nieuwe huis
 • Nieuwe school
 • Kusol
 • AVG en Privacyverklaring

 

In het weekend van de verhuizing heeft Kirpa ons huis verlaten. Eén van onze eerste kinderen!

Ook zij is achttien geworden en moet van de...

Het is zover! Wat een spannende tijd. De Namaste Family heeft Bhaktapur verlaten.
Alle betrokkenen hielpen met inpakken. De spullen werden in rijstzakken en dozen gestopt. Het hele huis werd overhoop gehaald. Er was haast bij. In het weekend van 15 april werd er verhuisd.

Er waren...

In het gezellige Brabantse basiliek stadje Oudenbosch werd in de maand januari, tijdens een POP-UP Galerie, actie ondernomen voor Namaste Projects.

Zestien kunstwerken van zestien verschillende kunstenaars werden verkocht en de opbrengst was volledig voor Namaste Projects. Daarnaast was...

Nog even en het is april. Dan is de verhuizing gepland, want het nieuwe schooljaar gaat starten. Er wordt heel hard gewerkt om het huis zo ver mogelijk af te krijgen. Een heel drukke periode van plannen, inkopen, afspraken maken, eten koken voor alle arbeiders enz. Het dak zit er op. Dakpannen...

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Namaste Projects:

twitter icon Volg ons op Twitter: @namasteprojects
facebook icon Volg ons op Facebook: Namaste Projects
rss icon RSS-feed nieuwsberichten

Nieuwsbrief mei 2017

De laatste ontwikkelingen omtrent Namaste Projects: nieuwe kinderen, kinderen die ons huis verlaten, de energiesituatie, 10 jaar Namaste Projects en “The man from Bhaktapur”!

Nieuwe kinderen

Rapesh Lamichhane

Rapesh Lamichhane is op 20 mei 2016 in ons kinderhuis gekomen.


Leeftijd: geboren in 2011

Zijn ouders hebben ernstige psychische problemen. Hij heeft nog een twee jaar jongere broer. Zijn grootouders ontfermen zich over hem. Voorheen is hij nooit naar school gegaan. De Nepalese kinderbescherming heeft hem bij ons geplaatst. 


Aayush Dangal en Aashish Dangal

Leeftijd: geboren in 2009

Aayush en Aashish wonen in ons huis sinds 14 juni 2016.

De moeder van de tweeling Aayush en Aashish heeft het gezin verlaten, toen de kinderen 18 maanden waren. Ze hertrouwde en heeft samen met haar nieuwe echtgenoot zelfmoord gepleegd. De vader heeft psychische problemen. De zeer arme grootouders namen tijdelijk de verantwoording van de opvoeding op zich. De kinderen zijn naar school geweest, maar hebben een grote achterstand. 


18 jaar en dan.....

Kusal en Bibuthi moesten helaas na hun examens ons huis verlaten, omdat ze 18 jaar zijn geworden.

Kusal gaat terug naar zijn geboortedorp Dhuwarkot (Gorkha). Daar wonen zijn oma en zijn oom en tante met hun kinderen.

Bibuthi heeft twaalf jaar in ons huis gewoond Ze is opgehaald door haar broer. Bibuthi gaat terug naar Gorkha naar haar vader, twee broers en schoonzus.

Robi is nu ook 18 en moet volgens de Nepalese wet ons huis verlaten. Hij heeft echter helemaal geen familielid. Het is nog onduidelijk welke mogelijkheden er voor Robi zijn. Krishna gaat een oplossing voor hem bedenken.

Natuurlijk worden de kinderen, die ons kinderhuis moeten verlaten door ons gevolgd . Krishna houdt contact en zorgt ervoor, dat ze hun school af kunnen maken. Ze zijn niet uit het oog en zeker niet uit het hart.


Afscheidsbrief Bibuthi

Afscheidsbrief Kusal

Afscheidsbrief Robi

Energie

Er is geen peil op te trekken, maar de politieke situatie is zodanig veranderd, dat er meer energie wordt geleverd. We hebben de hele dag elektriciteit. De koelkast kan de hele dag de levensmiddelen koelen, de wasmachine kan draaien en de kinderen kunnen onder de lamp hun huiswerk maken. Deze luxe hebben we jaren niet gehad.Viering tienjarig bestaan NGO!

In november hebben we ons tienjarig lustrum gevierd met vele van onze donateurs en geïnteresseerden. Maud en Berend- Jan vertelden met groot enthousiasme over hun verblijf in Nepal en ons kinderhuis. Herman bracht de donateurs op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de stand van zaken. Het team van restaurant Mount Everest in Amsterdam noord zorgde voor een Nepalees buffet. Deze bijeenkomst gaf het bestuur van Namaste Projects een voldaan gevoel  om de avond met zoveel betrokkenen te beleven.
 


Nieuwbouw kinderhuis


Door allerlei acties, waar we de laatste jaren mee zijn gestart, krijgen we geld bij elkaar voor de bouw van ons nieuwe kinderhuis. Echter onvoldoende om ons project vorm te geven zoals we voor ogen hadden. We hebben helaas onze plannen moeten aanpassen. Er zal een veel eenvoudiger en kleiner gebouw op onze grond worden gerealiseerd. Met de voorbereidingen is reeds een start gemaakt. Krishna heeft een architect in de arm genomen en ons plan met hem besproken. Hij heeft de eerste tekeningen gemaakt. 
 In verband met de regentijd en de oogsttijd moet er in een bepaalde periode worden gebouwd. De kinderen moeten in april 2018 naar de nieuwe school. Tussentijds mag er niet van school worden veranderd.

Inmiddels er een pijpleiding aangelegd voor de waterleiding. Eind april zijn ze begonnen de meeste bomen van het land te halen, zodat de grond bouwrijp gemaakt kan worden. Er zit schot in!

Facebook “The man from Bhaktapur”

Krishna probeert een weekjournaal bij te houden. “The man from Bhaktapur” is met zeer grote regelmaat te volgen via Facebook.

ANBI

Namaste Projects heeft een officiële ANBI-status.
Giften gedaan aan goeddoelinstellingen zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Donateur worden

Word donateur en help ons bij het verbeteren van het leven van Nepalese kinderen!
Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Ook u kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de leefomstandigheden in Nepal.