Laatste nieuws

Inhoud:

 • Het nieuwe huis
 • De sfeer
 • De tuin
 • Het huis
 • De plannen
 • Nog meer plannen
 • De kinderen

 

Inhoud:

 • Ravi
 • Susila
 • Het oude en het nieuwe huis
 • Nieuwe school
 • Kusol
 • AVG en Privacyverklaring

 

In het weekend van de verhuizing heeft Kirpa ons huis verlaten. Eén van onze eerste kinderen!

Ook zij is achttien geworden en moet van de...

Het is zover! Wat een spannende tijd. De Namaste Family heeft Bhaktapur verlaten.
Alle betrokkenen hielpen met inpakken. De spullen werden in rijstzakken en dozen gestopt. Het hele huis werd overhoop gehaald. Er was haast bij. In het weekend van 15 april werd er verhuisd.

Er waren...

In het gezellige Brabantse basiliek stadje Oudenbosch werd in de maand januari, tijdens een POP-UP Galerie, actie ondernomen voor Namaste Projects.

Zestien kunstwerken van zestien verschillende kunstenaars werden verkocht en de opbrengst was volledig voor Namaste Projects. Daarnaast was...

Nog even en het is april. Dan is de verhuizing gepland, want het nieuwe schooljaar gaat starten. Er wordt heel hard gewerkt om het huis zo ver mogelijk af te krijgen. Een heel drukke periode van plannen, inkopen, afspraken maken, eten koken voor alle arbeiders enz. Het dak zit er op. Dakpannen...

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Namaste Projects:

twitter icon Volg ons op Twitter: @namasteprojects
facebook icon Volg ons op Facebook: Namaste Projects
rss icon RSS-feed nieuwsberichten

Nieuwsbrief Namaste Projects maart 2016

Op vrijdag 18 maart j.l. was de opening van de expositie van Rien Meijerink in het pand Villa Paulowna van PBLQ. Zij bieden kunstenaars een podium om te exposeren. Het werk van Rien zal daar tot eind april hangen. De schilderijen zijn te koop. De opbrengst gaat naar Namaste Projects! Een geweldig initiatief van vriend en donateur Rien Meijerink!!

Tijdens de vernissage kregen al twaalf schilderijen een rode sticker. U heeft nog keus. De tentoonstelling is tijdens kantooruren te bezoeken. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het secretariaat van PBLQ:

 • mw.W.Krieger
 • w.krieger@pblq.nl
 • Villa Paulowna
 • van de Spiegelstraat 12
 • 2518 ET Den Haag 070-3514997

Zie de foto's van de schilderijen onderaan deze nieuwsbrief.

WakaWaka lampen

In februari hebben donateurs, die een bezoek aan ons kinderhuis hebben gebracht tien Waka Waka lampen meegenomen.

WakaWaka is de meest efficiënte solar-led lamp ter wereld. Hij is bedacht en ontwikkeld in Europa en voorzien van revolutionaire en gepatenteerde solar technologie. Hierdoor is één dag laden in de zon voldoende voor minimaal 16 uur uitstekend leeslicht in de avond.

Als het donker is, worden ze gebruikt om het huiswerk bij te maken, te koken e.d. In de Kathmanduvallei wordt meestal ’s nachts, wanneer iedereen slaapt, een paar uur stroom geleverd.

http://nl.waka-waka.com

Houtoven

Deze donateurs hebben ook een houtoven meegenomen. De G3300 Envirofit. Omdat de Nepalezen al maanden genoodzaakt zijn op hout te koken, is er voor deze oplossing gekozen. De verbrandingswijze is zuinig. De grens tussen India en Nepal gaat stapje voor stapje open. De handel komt heel langzaam op gang. Voor de grens stonden laatst nog zo’n 3000 vrachtauto’s te wachten. Hier en daar zijn halve gastanks te koop, voor nog steeds te hoge bedragen.

www.envirofit.nl

Drinkwater tekort

Door El Nino regent het te weinig in Nepal. De bewoners van o.a. het dorp Namjung kunnen mondjesmaat drinkwater uit de bron opvangen. Voorheen stroomde het water volop uit de bron. Het werd gebruikt als drinkwater, maar ook om de landerijen mee te bevloeien. Het laatste is niet meer mogelijk. De bewoners staan al rond drie uur ’s nachts met hun waterkannen in de rij, om ze te kunnen vullen.Per gezin hebben ze gemiddeld vijf kannen met water per dag nodig. Het water komt met een zwak straaltje uit de bron. Voor alle kannen zijn gevuld is het ochtend. Namaste Projects ondersteunt Namjung om een waterreservoir te laten bouwen. Zo kan het water worden opgevangen, loopt er geen kostbaar water weg en kunnen de bewoners hun waterkannen vlot vullen.

Laatste nieuwtjes over de bewoners van ons kinderhuis

Het laatste nieuwtje over Garima is, dat ze Engelse les geeft op de lagere school in Namjung. Akrithi heeft het helemaal naar haar zin in haar gastoudergezin. Het gaat naar wens op school en ze leert alle taken van het huishouden. Ze kijkt weer vrolijk de wereld in. Alle kinderen krijgen jaarlijks een check-up in het ziekenhuis. Tijdens dit onderzoek is bij Roby een cyste in zijn buik geconstateerd. Als de schoolexamens zijn afgerond krijgt hij weer een onderzoek. Indien nodig zal hij een operatie moeten ondergaan. Krishna heeft last van jicht. Hij heeft een dieet gekregen en medicijnen. De bloedwaarden van Bibuthi zijn goed! Met alle andere bewoners van het kinderhuis gaat het goed!

Akrithi

Garima

Einde schooljaar

Eind maart is het examentijd. Als alle examens zijn gemaakt is het vakantie. Eind april start het nieuwe schooljaar. Alle kinderen zullen overgaan. Ze staan er nu al goed voor.

Social Wellfare

De SWC hanteert steeds strengere regels voor de kinderhuizen in Nepal. Veel kinderhuizen blijken te werken met verkeerde documenten en zijn zelfs fake. Krishna gaat al vanaf januari wekelijks naar hun kantoor om zijn papieren ondertekend en bestempeld te krijgen. Er kunnen enorm lange wachtrijen voor het kantoor staan. Laatst schatte Krishna het aantal wachtenden op zo’n 400. Iedere keer worden de mensen even te woord gestaan en weer naar huis gestuurd, met de mededeling, dat ze geduld moeten hebben.

Schilderijen Rien Meijerink

ANBI

Namaste Projects heeft een officiële ANBI-status.
Giften gedaan aan goeddoelinstellingen zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Donateur worden

Word donateur en help ons bij het verbeteren van het leven van Nepalese kinderen!
Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Ook u kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de leefomstandigheden in Nepal.