Laatste nieuws

Covid

Op Krishna’s zeer bescheiden wijze heeft hij aan het bestuur gevraagd of wij mogelijkheden zagen families te steunen, die direct getroffen waren door de corona pandemie.

Omdat dit een uitzonderlijke situatie is, heeft Namaste Projects aan haar donateurs toen een extra...

Veranderingen in het bestuur

In de vorige nieuwsbrief is Lucia Bakker, ons nieuwe bestuurslid voorgesteld. Begin november zijn daar Sjors en Lillian bijgekomen. Lucas onze penningmeester had enige tijd geleden aangegeven met zijn taken te willen stoppen. De overige bestuursleden...

Nieuwe bewoner bij de Namaste Projects Family!

Begin augustus 2020 is Binod Shresta in ons huis komen wonen. Hij is 10 jaar oud. Zijn moeder is geestelijk zeer in de war. Zijn vader is mentaal heel zwak. Hij begrijpt weinig, reageert traag op vragen en begrijpt ze vaak niet. Beide...

Het bestuur

Namaste Projects is al een tijd op zoek naar nieuwe jonge bestuursleden. Deze willen we graag goed inwerken, zodat ze t.z.t. onze taken kunnen overnemen. Onverhoopt is ons bestuur kleiner geworden door het overlijden van Peter Ojemann. Lucas Lusink, onze penningmeester,...

Peter, bestuurslid vanaf het prille begin, is niet meer bij ons. Wij missen hem als 
vriend en bestuurslid enorm. De afgelopen eerste Namaste Projects vergadering na zijn overlijden was een onwerkelijk samenzijn.

Tot ons grote schrik en verdriet is op 20 juni 2019 Peter C. Ojemann onverwacht overleden.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Namaste Projects:

twitter icon Volg ons op Twitter: @namasteprojects
facebook icon Volg ons op Facebook: Namaste Projects
rss icon RSS-feed nieuwsberichten

Nieuwsbrief Namaste Projects november 2021

Covid

Op Krishna’s zeer bescheiden wijze heeft hij aan het bestuur gevraagd of wij mogelijkheden zagen families te steunen, die direct getroffen waren door de corona pandemie.

Omdat dit een uitzonderlijke situatie is, heeft Namaste Projects aan haar donateurs toen een extra bijdrage gevraagd. Van de € 2.510,- die we met deze actie hebben opgehaald, zijn heel veel mensen in verschillende dorpen geholpen. Krishna en Sushila hebben voedselpakketten samengesteld voor gezinnen, die door Covid hun inkomen zijn verloren. In zo’n pakket zat o.a. rijst, bonen, suiker, olie en thee. Er zijn schoolkosten van betaald, huur, medicatie, mondkapjes, ontsmettingsmiddel, een operatie, enz.

Krishna krijgt met grote regelmaat een hulpvraag. Soms kan hij navraag doen bij schoolhoofden of vrouwengroepen en vrschillende andere lokale organisaties, maar vaak moet hij zelf op onderzoek uit. Welke hulpvraag is het meest urgent? Welke hulpvraag kan beantwoord worden? Er is nog een deel van het bedrag over. Dat wordt besteed aan hulp in het dorp Namjung.

De stichting VOMM ( Vereniging Ontwikkelingssamenwerking Muiden & Muiderberg ) heeft € 2.500 naar Namaste Projects overgemaakt. Een geoormerkt bedrag voor een zuurstofapparaten, waarmee zuurstofflessen kunnen worden gevuld, waardoor patiënten met zware ademhalingsproblemen buiten het ziekenhuis kunnen herstellen. Eén apparaat is in het Peter Healthcare Center ( in ons huis ) komen te staan en een ander zuurstofapparaat in een medisch centrum van een dorp in de buurt. De Covid actie heeft dus € 5010,- opgebracht!!

Meerdere keren kregen de kinderen een aantal weken via de aanwezige mobieltjes online-les. Elke klas in een andere ruimte van ons kinderhuis. Niemand van de Namaste Projects Family is tot nu tot ziek geworden.

( foto 1 t/m 9 )

Droogte en overstromingen.

Alsof Covid nog niet voldoende is, werd Nepal ook nog geconfronteerd met een periode van droogte en een periode met overstromingen door langdurige regenbuien. De hoogte van de rivieren was wel zeven meter hoger dan normaal. Vlak voor de overstromingen was er net een deel geoogst, maar vele oogsten zijn verloren gegaan. Ook is er een poos geen elektra geweest. Geen licht, geen stroom om water op te pompen. De kinderen liepen met flessen naar de bron om water te halen.

( foto 10 t/m 21 )

Maandverbandmachine.

De directeur van de middelbare school in het dorp waar ons huis staat had een specifieke hulpvraag aan Krishna gesteld. Meisjes, die ongesteld zijn, hebben geen geld om maandverband te kopen. Zijn ze ongesteld, dan gaan ze niet naar school, waardoor ze iedere maand lessen missen. Bij de conciërge konden de meisjes gratis maandverband halen. Dat was een stap te ver. De schaamtecultuur betreffende dit onderwerp is heel groot in Nepal. De directeur zou graag een maandverbandmachine voor hen willen neerzetten. Alle meisjes krijgen dan muntjes om zelf, wanneer nodig gebruik te kunnen maken van de machine, zonder daar iemand bij te hoeven betrekken. Zo geschiedde.

Herdenkingsbijeenkomst.

Voor familie en bekenden is er een memorial ceremonie door Krishna en Sushila gehouden voor Peter Ojemann en de ouders van Krishna. Sushila en haar zuster zijn zes maanden bezig geweest om 150.000 olielampjes te maken voor hun “peace life.”

ANBI

Namaste Projects heeft een officiële ANBI-status.
Giften gedaan aan goeddoelinstellingen zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Donateur worden

Word donateur en help ons bij het verbeteren van het leven van Nepalese kinderen!
Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Ook u kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de leefomstandigheden in Nepal.