Ondersteuning van kinderen in Nepal

Stichting Namaste Projects helpt kansarme kinderen in Nepal. Dit doet zij onder meer door een kinderhuis en diverse andere projecten.
 
Kinderhuis

Nieuwbouw kinderhuis

In mei 2011 heeft Namaste Projects een stuk grond kunnen kopen buiten de Kathmanduvallei. Op deze lokatie bouwen we ons nieuwe kinderhuis.
Nieuwbouw

Help ons en word donateur!

Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Word donateur en steun ons kinderhuis en andere projecten in Nepal.
 
Donateur

Laatste nieuws

Het nieuwe huis

...

Inhoud:

 • Het nieuwe huis
 • De sfeer
 • De tuin
 • Het huis
 • De plannen
 • Nog meer plannen
 • De kinderen
 • Verkoopexpositie Rien Meijerink

 

Inhoud:

 • Ravi
 • Susila
 • Het oude en het nieuwe huis
 • Nieuwe school
 • Kusol
 • AVG en Privacyverklaring

 

In het weekend van de verhuizing heeft Kirpa ons huis verlaten. Eén van onze eerste kinderen!

Ook zij is achttien geworden en moet van de...

Het is zover! Wat een spannende tijd. De Namaste Family heeft Bhaktapur verlaten.
Alle betrokkenen hielpen met inpakken. De spullen werden in rijstzakken en dozen gestopt. Het hele huis werd overhoop gehaald. Er was haast bij. In het weekend van 15 april werd er verhuisd.

Er waren...

In het gezellige Brabantse basiliek stadje Oudenbosch werd in de maand januari, tijdens een POP-UP Galerie, actie ondernomen voor Namaste Projects.

Zestien kunstwerken van zestien verschillende kunstenaars werden verkocht en de opbrengst was volledig voor Namaste Projects. Daarnaast was...

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Namaste Projects:

twitter icon Volg ons op Twitter: @namasteprojects
facebook icon Volg ons op Facebook: Namaste Projects
rss icon RSS-feed nieuwsberichten

Kinderhuis Bhaktapur

Het kinderhuis in Bhaktapur is in mei 2005 opgericht. Het huis staat onder leiding van Krishna en zijn vrouw Susila. In het kinderhuis wonen momenteel tussen de 10 en 14 kinderen.

Huis

We huren in Bhaktapur de begane grond, de eerste etage en een kamer op de derde etage. Op de begane grond beschikken we over een keuken, eetkamer, grote studeerkamer, badkamer/toilet, jongensslaapkamer en een extra kleine slaapkamer.

Op de eerste etage zijn twee meisjesslaapkamers, een voorraadkamer, een badkamer, een grote woon-/ speelkamer en de kamer van Krishna en Susila.

Rondom het huis zijn veel balkons en er is een kleine speelplaats. Het is een heerlijk, licht, gezellig huis. De tweede etage van het kinderhuis is gehuurd door Ron en Peter. Daar zijn twee kamers ingericht. Van deze ‘Tibet’- en ‘India’-kamers kunt u als sponsor kosteloos gebruikmaken, mocht u het kinderhuis willen bezoeken.

School

Op een half uur rijden met de schoolbus, ligt de school waar onze kinderen zes dagen per week van 10.00 uur tot 16.00 uur naar toe gaan. Zaterdag is hun vrije dag. De kinderen zijn bijzonder leergierig en gaan met enorm veel plezier naar school. Hun resultaten zijn goed. De kinderen krijgen onderwijs in het Engels en in het Nepalees.

Een dag in het kinderhuis

Rond zes uur in de ochtend springen de jongste kinderen uit bed en maken de oudere kinderen wakker. Ze drinken thee en eten een paar crackers. De staf begeleidt de kinderen met het huiswerk. Ze helpen en overhoren elkaar. Daarna: douchen, ontbijten, uniform aan en met lunchtrommel, boeken en schriften in hun rugzakje naar de schoolbus. Als ze thuiskomen kleden ze zich om en krijgen thee en fruit. Ze storten zich onmiddellijk op het huiswerk en gaan daarna lekker spelen. Na het avondeten kijken ze tv of doen een spelletje.

ANBI

Namaste Projects heeft een officiële ANBI-status.
Giften gedaan aan goeddoelinstellingen zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Donateur worden

Word donateur en help ons bij het verbeteren van het leven van Nepalese kinderen!
Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Ook u kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de leefomstandigheden in Nepal.