Ondersteuning van kinderen in Nepal

Stichting Namaste Projects helpt kansarme kinderen in Nepal. Dit doet zij onder meer door een kinderhuis en diverse andere projecten.
 
Kinderhuis

Nieuwbouw kinderhuis

In mei 2011 heeft Namaste Projects een stuk grond kunnen kopen buiten de Kathmanduvallei. Op deze lokatie bouwen we ons nieuwe kinderhuis.
Nieuwbouw

Help ons en word donateur!

Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Word donateur en steun ons kinderhuis en andere projecten in Nepal.
 
Donateur

Laatste nieuws

Het nieuwe huis

...

Inhoud:

 • Het nieuwe huis
 • De sfeer
 • De tuin
 • Het huis
 • De plannen
 • Nog meer plannen
 • De kinderen
 • Verkoopexpositie Rien Meijerink

 

Inhoud:

 • Ravi
 • Susila
 • Het oude en het nieuwe huis
 • Nieuwe school
 • Kusol
 • AVG en Privacyverklaring

 

In het weekend van de verhuizing heeft Kirpa ons huis verlaten. Eén van onze eerste kinderen!

Ook zij is achttien geworden en moet van de...

Het is zover! Wat een spannende tijd. De Namaste Family heeft Bhaktapur verlaten.
Alle betrokkenen hielpen met inpakken. De spullen werden in rijstzakken en dozen gestopt. Het hele huis werd overhoop gehaald. Er was haast bij. In het weekend van 15 april werd er verhuisd.

Er waren...

In het gezellige Brabantse basiliek stadje Oudenbosch werd in de maand januari, tijdens een POP-UP Galerie, actie ondernomen voor Namaste Projects.

Zestien kunstwerken van zestien verschillende kunstenaars werden verkocht en de opbrengst was volledig voor Namaste Projects. Daarnaast was...

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Namaste Projects:

twitter icon Volg ons op Twitter: @namasteprojects
facebook icon Volg ons op Facebook: Namaste Projects
rss icon RSS-feed nieuwsberichten

Microkredieten

Namaste Projects houdt zich ook bezig met het verstrekken van microkredieten. In het dorp Namjung, waar Krishna vandaan komt, is een vrouwengroep opgericht. Deze groep overlegt en komt op voor de belangen van de vrouwen van Namjung. In overleg hebben ze besloten om de mogelijkheden van microkredieten te onderzoeken.

Een afvaardiging van de groep heeft contact gezocht met Krishna en gevraagd of Namaste Projects ze kan ondersteunen.

Vrouwengroep Namjung

Ze stelden het volgende voor: Elk jaar wordt er 1 vrouw gesteund met een krediet van maximaal € 150. Aan het einde van het jaar wordt deze lening teruggestort en voorziet Namaste Projects twee andere vrouwen van een microkrediet. De vrouwengroep ziet toe op de gang van zaken en bepaalt wie in aanmerking komen voor een krediet. Op deze manier breidt de hulp langzaam maar zeker uit en blijven de vrouwen onderling verantwoordelijk voor dit project. Elk jaar leggen ze verantwoording af aan Krishna, wat er met het geld is gebeurd.

Waar gebruiken ze het geld voor? Er kunnen bijv. kippen aangeschaft worden. De eieren kunnen worden verkocht. Of iemand koopt jonge geiten. Zodra ze ouder zijn kunnen ze worden verkocht voor de slacht.

Inmiddels verzorgt Namaste Projects ook microkredieten voor vrouwengroepen in de nabijgelegen dorpen Abu Khaireni en Dhuwakot.

ANBI

Namaste Projects heeft een officiële ANBI-status.
Giften gedaan aan goeddoelinstellingen zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Donateur worden

Word donateur en help ons bij het verbeteren van het leven van Nepalese kinderen!
Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Ook u kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de leefomstandigheden in Nepal.