Ondersteuning van kinderen in Nepal

Stichting Namaste Projects helpt kansarme kinderen in Nepal. Dit doet zij onder meer door een kinderhuis en diverse andere projecten.
 
Kinderhuis

Nieuwbouw kinderhuis

In mei 2011 heeft Namaste Projects een stuk grond kunnen kopen buiten de Kathmanduvallei. Op deze lokatie bouwen we ons nieuwe kinderhuis.
Nieuwbouw

Help ons en word donateur!

Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Word donateur en steun ons kinderhuis en andere projecten in Nepal.
 
Donateur

Laatste nieuws

Veranderingen in het bestuur

In de vorige nieuwsbrief is Lucia Bakker, ons nieuwe bestuurslid voorgesteld. Begin november zijn daar Sjors en Lillian bijgekomen. Lucas onze penningmeester had enige tijd geleden aangegeven met zijn taken te willen stoppen. De overige bestuursleden...

Nieuwe bewoner bij de Namaste Projects Family!

Begin augustus 2020 is Binod Shresta in ons huis komen wonen. Hij is 10 jaar oud. Zijn moeder is geestelijk zeer in de war. Zijn vader is mentaal heel zwak. Hij begrijpt weinig, reageert traag op vragen en begrijpt ze vaak niet. Beide...

Het bestuur

Namaste Projects is al een tijd op zoek naar nieuwe jonge bestuursleden. Deze willen we graag goed inwerken, zodat ze t.z.t. onze taken kunnen overnemen. Onverhoopt is ons bestuur kleiner geworden door het overlijden van Peter Ojemann. Lucas Lusink, onze penningmeester,...

Peter, bestuurslid vanaf het prille begin, is niet meer bij ons. Wij missen hem als 
vriend en bestuurslid enorm. De afgelopen eerste Namaste Projects vergadering na zijn overlijden was een onwerkelijk samenzijn.

Tot ons grote schrik en verdriet is op 20 juni 2019 Peter C. Ojemann onverwacht overleden.

Het nieuwe huis

...

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Namaste Projects:

twitter icon Volg ons op Twitter: @namasteprojects
facebook icon Volg ons op Facebook: Namaste Projects
rss icon RSS-feed nieuwsberichten

Microkredieten

Namaste Projects houdt zich ook bezig met het verstrekken van microkredieten. In het dorp Namjung, waar Krishna vandaan komt, is een vrouwengroep opgericht. Deze groep overlegt en komt op voor de belangen van de vrouwen van Namjung. In overleg hebben ze besloten om de mogelijkheden van microkredieten te onderzoeken.

Een afvaardiging van de groep heeft contact gezocht met Krishna en gevraagd of Namaste Projects ze kan ondersteunen.

Vrouwengroep Namjung

Ze stelden het volgende voor: Elk jaar wordt er 1 vrouw gesteund met een krediet van maximaal € 150. Aan het einde van het jaar wordt deze lening teruggestort en voorziet Namaste Projects twee andere vrouwen van een microkrediet. De vrouwengroep ziet toe op de gang van zaken en bepaalt wie in aanmerking komen voor een krediet. Op deze manier breidt de hulp langzaam maar zeker uit en blijven de vrouwen onderling verantwoordelijk voor dit project. Elk jaar leggen ze verantwoording af aan Krishna, wat er met het geld is gebeurd.

Waar gebruiken ze het geld voor? Er kunnen bijv. kippen aangeschaft worden. De eieren kunnen worden verkocht. Of iemand koopt jonge geiten. Zodra ze ouder zijn kunnen ze worden verkocht voor de slacht.

Inmiddels verzorgt Namaste Projects ook microkredieten voor vrouwengroepen in de nabijgelegen dorpen Abu Khaireni en Dhuwakot.

ANBI

Namaste Projects heeft een officiële ANBI-status.
Giften gedaan aan goeddoelinstellingen zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Donateur worden

Word donateur en help ons bij het verbeteren van het leven van Nepalese kinderen!
Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Ook u kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de leefomstandigheden in Nepal.