Laatste nieuws

Corona

De Namaste Projects family heeft de coronaperikelen goed doorstaan. Alle bewoners zijn gevaccineerd, niemand is ziek geworden. In januari was Nepal weer in lockdown. Gelukkig is het huis voor een groot deel zelfvoorzienend. De moestuin en de boerderijdieren zijn een gouden greep...

Covid

Op Krishna’s zeer bescheiden wijze heeft hij aan het bestuur gevraagd of wij mogelijkheden zagen families te steunen, die direct getroffen waren door de corona pandemie.

Omdat dit een uitzonderlijke situatie is, heeft Namaste Projects aan haar donateurs toen een extra...

Veranderingen in het bestuur

In de vorige nieuwsbrief is Lucia Bakker, ons nieuwe bestuurslid voorgesteld. Begin november zijn daar Sjors en Lillian bijgekomen. Lucas onze penningmeester had enige tijd geleden aangegeven met zijn taken te willen stoppen. De overige bestuursleden...

Nieuwe bewoner bij de Namaste Projects Family!

Begin augustus 2020 is Binod Shresta in ons huis komen wonen. Hij is 10 jaar oud. Zijn moeder is geestelijk zeer in de war. Zijn vader is mentaal heel zwak. Hij begrijpt weinig, reageert traag op vragen en begrijpt ze vaak niet. Beide...

Het bestuur

Namaste Projects is al een tijd op zoek naar nieuwe jonge bestuursleden. Deze willen we graag goed inwerken, zodat ze t.z.t. onze taken kunnen overnemen. Onverhoopt is ons bestuur kleiner geworden door het overlijden van Peter Ojemann. Lucas Lusink, onze penningmeester,...

Peter, bestuurslid vanaf het prille begin, is niet meer bij ons. Wij missen hem als 
vriend en bestuurslid enorm. De afgelopen eerste Namaste Projects vergadering na zijn overlijden was een onwerkelijk samenzijn.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Namaste Projects:

twitter icon Volg ons op Twitter: @namasteprojects
facebook icon Volg ons op Facebook: Namaste Projects
rss icon RSS-feed nieuwsberichten

Wakawaka lampjes voor Nepal

In april vertrok ik naar Nepal met in mijn koffer 20 lampjes!
Ze waren bestemd voor de kinderen in het kinderhuis in Sallaghari, vlakbij Bhaktapur.
Tevens had ik het plan om ook in het dorp Namjung wat lampjes achter te laten.

In het kinderhuis wonen 14 kinderen in de leeftijd van 7 tot 15 jaar. Ze gaan elke dag na het ontbijt met de schoolbus naar school en komen rond half 5 thuis.
Dan gaat het schooluniform uit , ze eten een snack en spelen wat.

Ze hebben heel veel huiswerk, ook de jonge kinderen. Het voordeel is dat ze elkaar goed kunnen helpen omdat ze verschillende leeftijden hebben. De leiding van het huis helpt ze ook daarbij.
Precies om deze tijd is er meestal een powercut en kaarsjes moeten worden aangestoken, om nog iets te kunnen zien tijdens het huiswerk.

De eerste avond heb ik de Wakawaka lights meteen overhandigd, maar niet eerst voordat ik met Krishna Shresta heb gesproken.

Hij was er heel blij mee en we hebben gekeken naar plekken, waar de lampjes het best gebruikt kunnen worden; de keuken, trappenhuis, toilet en eetkamer/ annex huiswerkplek en de speelkamer.

Meenemen naar het dorp vond hij lastig: wie moet ik er eentje “geven” en wie niet?
Zijn positie in het dorp, als “rijke” Nepalees, die ondersteund wordt met zijn kinderhuis is niet de makkelijkste. Jaloezie komt om de hoek kijken…….
Ik heb besloten een paar lampjes mee te nemen. Ik logeerde bij de ouders van Krishna, zij hebben een paar lampjes als geschenk gekregen.

Het gebruik van de lampjes in het kinderhuis heb ik een week meegemaakt.
Kinderen waren verantwoordelijk voor de lampjes, met een sticker met naam.
Ze zetten ze ’s morgens op het dak en namen ze later weer naar binnen.

Het was een groot succes!

ANBI

Namaste Projects heeft een officiële ANBI-status.
Giften gedaan aan goeddoelinstellingen zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Donateur worden

Word donateur en help ons bij het verbeteren van het leven van Nepalese kinderen!
Wilt u de kansarmen in Nepal een beter leven en een toekomst bieden? Ook u kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de leefomstandigheden in Nepal.